Europa·Italië·Lucca

[Italië2013] Airbnb – Lucca

Naam: Raffaele
Airbnbhttps://www.airbnb.be/rooms/282972
Adres: Via Burlamacchi, 13
Buurt: In het centrum van Lucca
Soort kamer: kamer met tweepersoonsbed, kleerkast en bureautje
Prijs: €58 per nacht + € 8 servicekosten (totaal € 65 voor 1 nacht)
Waarborg (via Airbnb per Visa): € 200
Ontbijt: neen
Wifi: ja

Mijn recensie op Airbnb

The house is absolutely gorgeous – the interior also explains why he asks for a warrant 🙂 The only downside is that there are no locks on the inside doors – not on the room and not on the bathroom. Not that we had any difficulties with that but it just doesn’t “feel” that safe. That there is only a bath and not a shower isn’t really handy but perfect for bath lovers. The location is perfect (but everything inside the city walls is ofcourse). Raffaele was a great host who took the time to show us where to go in Lucca. Too bad we could only stay 1 night!

Reactie van Raffaele

Thanks for your feedback Leen 🙂 I’ll find a solution for the bedrooms, but I have to point out that the bathroom is perfectly lockable 🙂

Mijn foto’s

DSC_0769
Het bad heeft pootjes. Pootjes!
DSC_0767
Met zicht op de deur naar de hall en het mooie schrijftafeltje.
DSC_0766
En ziet die tegels. Ik wil die ooooook!

Inrichting

Normaal geef ik niet zo om de inrichting van een kamer maar dit hele huis was gewoon prachtig. Het was een oud huis maar gevuld met ongetwijfeld dure stukken meubels en decoratie, dus we begrepen meteen waar de absurd hoge waarborg vandaan kwam. Ik durfde daardoor zelfs de kleerkast amper aan te raken 🙂 De badkamer, die we deelden met een andere kamer, was ook een pareltje, met een bad recht uit een film. Echt WAUW.

DSCN3497
Originele luster in de hall.

Enige nadeel was dat de binnendeuren en sloten nog oud waren en we onze kamerdeur niet op slot konden doen. Die van de badkamer blijkbaar wel, oeps.

De gastheer

Zeer vriendelijke jonge man; we waren te vroeg in Lucca aangekomen en de kamer was nog niet klaar, maar we konden zonder probleem onze bagage achterlaten en hij maakte tijd voor ons in de mooie keuken met twee katten en een verfrissing, om op een kaartje aan te duiden wat we zeker moesten zien en eten. Bovendien nam hij de moeite om te sms’en toen de kamer klaar was. Perfect! Jammer dat we ’s morgens zodanig vroeg moesten vertrekken richting luchthaven dat we hem niet meer konden bedanken.

Prijs-kwaliteit

Zat goed, maar het zou nóg beter geweest zijn als Raffaele, eventueel voor een paar euro’s extra, er nog een ontbijt had bijgedaan in hun fantastische keuken. Al was het maar om nog meer ongestraft naar het interieur te kunnen gapen.

Terugkeren?

Zeer zeker: Lucca heeft een plaatsje in mijn hart en deze speciale kamer gaf ons net dat béétje extra om er een fantastisch verblijf van te maken. Helaas veel te kort dit keer!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.