Europa·Porto·Portugal

De parken van Porto

Eind maart 2015 gingen we voor drie dagen naar Porto, stad van de (allez gij!) porto, aan het water, met kleine straatjes vol oude gevels en graffiti. 

Porto heeft in het centrum een paar kleine, groene pleinen, maar voor een park moet je verder weg gaan.

Jardins do Palacio de Cristal

Het dichtstbijzijnde park, op een dikke kilometer van Torre dos Clérigos, is het park dat bij het Kristallen Paleis hoort.

Bron: Google Maps
Bron: Google Maps

Het was even zoeken naar de ingang, omdat we langs de zuidkant arriveerden terwijl de toegangspoort aan de noordkant is.
DSC_0928Het is een heel mooi, extreem rustig park, zo in het begin van de lente. Heerlijk rondslenteren daar.
DSC_0931 DSC_0934DSC_0939
DSC_0941 DSC_0945 DSC_0947Via kleine steegjes daal je uiteindelijk uit het park af, richting de rivier. Wij wandelden langs het water verder naar de zee, en van aan de kust de buitenwijken van de stad in, naar het volgende park.
DSC_0951

Parque de Serralves

De route die ik hieronder toon, is de route die wij namen van het park terug naar de rivier. Geen gezellige route, nee in de verste verte niet. We liepen langs leegstaande maar duidelijk gekraakte appartementsgebouwen waar groepjes jongeren rondhingen. Geloof me vrij als ik zeg dat we plots een paar passen sneller liepen, en blij waren dat het bergaf was.

Bron: Google Maps
Bron: Google Maps

Dus als je dit park bezoekt, dat trouwens middenin een doodgewone, nette woonwijk ligt, neem dan het openbaar vervoer; alle info vind je op de website van het museum dat bij het park hoort.

Een prachtig en uniek stukje aangelegde natuur. Wij waren echter zo moe van al het wandelen – tegen die tijd stond de teller al op 14 km in een hitte die we niet meer gewoon waren – dat we maar een deel van het park hebben bekeken.

DSC_0001 DSC_0002 DSC_0003 DSC_0005 DSC_0009 DSC_1009 DSC_1011Heel erg de moeite om te bezoeken, zeker wat later in de lente als alle bloemen in bloei staan!

 

Advertenties

4 gedachten over “De parken van Porto

  1. De parken passeerden wij ook maar voor een klein stuk, blijkbaar wel jammer…
    Mijn broer woonde een half jaar in Porto, en nam ons ook eens mee in een heeeeel guur straatje, waarvan hij zei dat al zijn huisgenoten die straat vermijdde, maar die hij net daarom zo boeiend vond. Anyway, zonder hem zou ik er ook niet nog eens doorlopen 😉

    1. Reden te meer om nog eens terug te gaan! 😉
      Iedereen heeft een andere definitie voor de term ‘boeiend’ zeker? Hmm…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.