Europa·Londen·Verenigd Koninkrijk

Overnachten in Kensington – met drie ontbijtadresjes

Overnachten in Londen

Eén van de belangrijkste voorwaarden voor onze uitvalsbasis was dat die in de wijk Kensington lag. Ver weg van de drukte, in straten met mooie, witte huisjes, en toch makkelijk bereikbaar met de metro.

Londen, Kensington, citytrip

Londen, Kensington, citytrip

Een hotel vinden in Londen dat niet peperduur is en waar je toch kwaliteitsvol kan slapen, is niet simpel. Want alles is daar duur. Uiteindelijk koos ik voor het Imperial College, een campus die tijdens de zomer de studentenkamers verhuurt aan toeristen. Het leek me wel leuk om eens binnen te gluren in het leven van een Londense student. De campus is van alles voorzien: we zagen een supermarkt, een tandarts, een bar in het gebouw, er is een fitness met zwembad… En dit schattige parkje.

Londen, Kensington, citytrip, Imperial College

Londen, Kensington, citytrip, Imperial College

De kamer zelf was klein maar praktisch, met een vrij hard bed van 1m40 tegen de muur geschoven, overal opbergruimte, een kleine badkamer, een raam dat tot op een brede kier open kan, maar alles was proper en uiteindelijk brachten we het grootste deel van onze tijd toch in de stad door.

Londen, Kensington, citytrip, Imperial College

Drie maal ontbijt in Kensington

Omdat we geen ontbijt hadden besteld bij onze kamer, moesten we van ’s morgens vroeg al op zoek naar eten.

Kensington Creperie

Een tip bracht ons naar de Kensington Creperie op het pleintje aan Exhibition Road, waar we de eerste ochtend binnen, in het heerlijk kitscherige interieur, en de vierde ochtend op het bescheiden stoepterras (want: mensen kijken!) gingen zitten en moesten kiezen tussen hartige en zoete pannenkoeken en dan nog smoothies of milkshakes. :aaargh:

Londen, Kensington, citytrip, ontbijt, Kensington Creperie

Londen, Kensington, citytrip, ontbijt, Kensington Creperie

Londen, Kensington, citytrip, ontbijt, Kensington Creperie

De eerste keer gingen we voor een hartige: mijn reisgezelschap eentje met worst en spek en enfin Engelse dingen, ik met zalmmousse en dille. Dag vier, als afsluiter van onze citytrip, gingen we all the way on sugar, hij met bananen, ik met aardbei en véél chocoladesaus. Het jammere is dat er naast de Creperie een paar hippe gezonde ontbijtzaakjes zijn en havermout en granola is tegenwoordig een pak aantrekkelijker dan pannenkoeken waardoor het er ’s morgens nogal leeg is. Blijkbaar. Begrijpe wie begrijpe kan.
Prijs voor twee pannenkoeken en een drankje: ongeveer 40£. Ja. Niet goedkoop. Maar je hebt de eerstkomende uren geen honger meer.

Londen, Kensington, citytrip, ontbijt, Kensington Creperie

Londen, Kensington, citytrip, ontbijt, Kensington Creperie

Londen, Kensington, citytrip, ontbijt, Kensington Creperie

Le Pain Quotidien

Deze Belgische keten was ook vertegenwoordigd op Exhibition Road en naast véél opties voor brood was er ook havermout en andere shizzle, en sapjes enzo, dus er is keuze zat voor een uitgebreid of gezond ontbijt.
Prijs voor het ‘Petit Dejeuner’, de Vegan Detox Bowl met kokosyoghurt en twee drankjes: 20,93£.

Londen, Kensington, citytrip, ontbijt, Le Pain Quotidien

Brown & Rosie

Op de hoek, tegenover de Pain Quotidien, is er Brown & Rosie. Ze gaan pas om 9 uur open, waardoor we ze pas op dag drie konden uitproberen. Het lief nam een toast met zalm en eitjes, ik ging voor de havermoutpap met honing en… zes blauwe bessen en een framboos. Serieus: zeven stukjes fruit. Dat kost tien minuten om te maken inclusief er een ton fruit bij snijden, in plaats van dat ik er hier dan vijftien euro voor moet betalen.

Londen, Kensington, citytrip, ontbijt, Brown & Rosie

Heb jij nog een lekker ontbijtadresje in Londen?

Deze post werd niet gesponsord en is 100% mijn eigen mening.

Andere postjes die verschenen over onze citytrip naar Londen in augustus 2017:

Advertenties

6 gedachten over “Overnachten in Kensington – met drie ontbijtadresjes

  1. Heel blij nog eens over Kensington te lezen ! Ken London van binnen en buiten en ben daar heel lang niet meer geweest. De kaart van de Britse eilanden wordt steeds meer en meer ingekleurd , waar we zijn geweest . Deze zomer was het de Cotswolds die we bezochten , de laatste plek is ‘The lake district ‘ is voor binnen twee jaar en dan is het plaatje volledig ingevuld ! The lake District zou ook iets voor jou zijn Leen , heuvels , riviertjes , meren en veel vrijheid in de ruwe natuur daar ! Uren wandelen door ongeschonden landschappen.
    Bedankt weer voor het mooie verslag (lees ze allemaal ) gedetailleerd tot en met enne je kan in London heel lekker eten niet ?

    1. Luc, wat leuk dat je hier nog steeds trouw komt lezen!! Ik wil heel graag meer van Groot-Brittanië zien, maar het komt er voorlopig nog niet van – er is ook zovéél te zien hé op de wereld 🙂 Ik ben er inderdaad van verschoten hoe lekker we hebben kunnen eten in Londen, zónder witte bonen in tomatensaus tegen te komen.

  2. Lijken me echt leuke adresjes. Wij waren laatst in Londen 3 jaar geleden en vonden het toen moeilijk om te weten waar je goed kon eten, maar nu zou ik dat door allerlei blogs al veel beter weten 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.