Europa·Londen·Verenigd Koninkrijk

Londen citytrip: 3x uit eten in Kensington

In de wijk Kensington, ver weg van de toeristische drukte, vind je heel wat leuke restaurantjes, van goedkoop maar degelijk tot peperduur (en vermoedelijk zoveel geld niet waard, want uiteindelijk is ’t maar eten hé). Gezien wij zoveel belang hechten aan lekker eten, en zeker op vakantie, boekte ik op voorhand al een restaurant voor de eerste twee avonden. Vlak aan ons logeeradres was er een Pools restaurantje met een romantisch verlicht terras dat de keuze werd voor onze laatste avond.

Orsini

Deze eenvoudige Italiaan biedt superlekkere verse pasta aan. We namen een voorgerecht omdat we niet van plan waren een dessert te nemen – who were we kidding – en ik begon met een Melanzane Parmigiana, en daarna gnocchi met tomatensaus. Eenvoudig, maar mijn favoriete Italiaanse gerechtjes. En om af te sluiten: huisgemaakte cake met chocolade. Wauw.
Prijs voor twee personen, voorgerecht, hoofdgerecht, dessert, twee flessen water en één glas wijn: 66£.

restaurant in Londen

restaurant in Londen

restaurant in Londen

Coco Momo

Deze bar heeft een mooie lijst cocktails, wijntjes en degelijk eten. Het lief nam een stuk vlees, en ik een hamburger met handgesneden ‘chips’. Mmmm! Dessert: brownie. Want een dag zonder chocolade is een dag niet geleefd!
Prijs voor twee personen, aperitief, hoofdgerecht, dessert, wijn: 85,35£.

restaurant in Londen

restaurant in Londen

restaurant in Londen

Ognisko

Een Pools restaurant, waarom niet? Het terras is gezellig versierd met allemaal lichtjes, en dat is hetgeen ons aantrok. In Kraków enkele jaren geleden maakten we al kennis met de Poolse keuken dus meer overtuiging hadden we niet nodig om hier onze citytrip af te sluiten. Het restaurant doet zich eigenlijk veel sjieker voor dan het is: wit, gesteven tafellinnen, obers in zwart-met-wit, een mooi sjiek Kensington-pand… terwijl het eten niet van dezelfde klasse is, jammer genoeg.
Als voorgerecht koos ik pelmeni, een soort ravioli. Ik nam het risico om als hoofdgerecht de Golonka te nemen, een hambeen, een grote brok vlees dus, een beetje te veel vlees ja, met een verrassend fris slaatje met courgette erbij. Voor het dessert hoefden we niet lang te twijfelen: sorbet met gediepvriesde vodka die je er dan bij moet gieten. Damn. Beste dessert ever.
Prijs voor twee voorgerechten, hoofdgerechten en desserts, een halve liter rode wijn en een fles water: 113,06£.

restaurant in Londen

restaurant in Londen

restaurant in Londen

restaurant in Londen

restaurant in Londen

Om eerlijk te zijn vond ik de hamburger met chips nog het allerlekkerste wat ik heb gegeten. Misschien omdat de bar zelf zo leuk was, zonder opgedirkte toeristen op weg naar een concert in de Albert Hall, ongedwongen, met een goeie eighties cd op de achtergrond. En omdat de chips echt lekker waren.

Heb jij nog een leuk overnachtings- of eetadresje in Kensington?

Andere postjes die verschenen over onze citytrip naar Londen in augustus 2017:

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.