Europa·Spanje

Mijn vijf favorieten in Sevilla: van patio’s over kerken tot flamenco

Begin november ging ik samen met een vriendin op citytrip naar Sevilla. Op het eerste zicht lijkt Sevilla een kleine stad, maar ze puilt uit van de bezienswaardigheden. We kwamen met onze vier dagen maar nét toe om alles te zien!

De patio’s

De meeste huizen in Sevilla zijn gebouwd rond een patio: een pleintje of terras of binnentuin waarop de kamers van het huis uitkomen. Ze zorgen voor koelte op hete dagen en zijn bijzonder pittoresk. Ik was vooral onder de indruk van het Casa Las Dueñas, dat pas sinds vorig jaar opengesteld is voor het publiek en prachtige, warme binnentuinen herbergt.

Sevilla citytrip

De kerken

De Spanjaarden zijn een ongelooflijk gelovig volk en elke straat herbergt minstens één kerk. Hun voorkeur voor zoveel mogelijk tralala weerspiegelt zich in het interieur van hun kerken. Barok is niet mijn favoriete architectuurvorm, maar gelukkig is er ook heel wat gotiek terug te vinden. De kathedraal is een mooi staaltje van gotiek gecombineerd met protserige barok, en de toren – la Giralda – is dan weer Moors en het overblijfsel van de moskee die er vroeger stond.

Sevilla citytrip

Ons hotel: Casas de la Judería

Onze eerste kennismaking met de Sevillaanse patio’s begon al bij het inchecken in ons hotel. Iemand van het personeel leidde ons via liften, trappen, binnentuintjes en ondergronde gangen naar onze kamer. We kregen een erg ruime kamer met grote badkamer (mét bubbelbad), twee aparte bedden en een klein salonnetje. De bedden sliepen heerlijk!

Sevilla citytrip

De straatjes

Sevilla is een ontzettend fijne stad om rond te slenteren: de straatjes zijn soms zo smal dat auto’s zich met toegeklapte zijspiegels er doorheen moeten manoeuvreren en de stoep amper één tegel breed is. Overal balkonnetjes met rieten gordijnen, bloembakken en kleurrijke gevels.

Sevilla citytrip

Flamenco

In Sevilla zou de flamenco zijn ontstaan. Er zijn ontelbare bars in de stad die een show aanbieden aan de onwetende toerist die door de bomen het bos niet meer ziet. Wij gingen naar een bar in de wijk Triana, waar je in een klein achterafzaaltje getrakteerd wordt op een intieme show. Ik was er helemaal door geraakt en het was een prachtig extraatje voor deze citytrip.

Sevilla citytrip

Was jij al eens in Sevilla? Wat was jouw favoriete plekje?

Advertenties

5 gedachten over “Mijn vijf favorieten in Sevilla: van patio’s over kerken tot flamenco

    1. Het was onze bedoeling eventueel een dagje naar Cordoba of Jerez te gaan vanuit Sevilla maar is er dus niet van gekomen. Sevilla is inderdaad echt de moeite!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.