België·Trois-Ponts·Wallonië

Familieweekend in de Ardennen: logeren en een avondwandeling in Fosse (Trois-Ponts)

Het jaarlijks familieweekend bracht ons in november naar Fosse (Trois-Points) in de Belgische Ardennen, een groepje huizen en boerderijen waar meer koeien dan mensen wonen, en van die mensen werd dan nog eentje vermoord door zijn echtgenote twee jaar geleden, recht tegenover ons logeeradres. Gezellig boeltje daar hé. Verder wel een charmant gehuchtje anders. We logeerden met z’n achten (inclusief in den beginne nog sneeuwwitte retriever) in Gîte Sous L’érable, een iets te klein, maar net en gezellig huis via Ardennes-Etape mét kachel en goed uitgeruste keuken, dat door de eigenaar als een soort hobbyproject zorgvuldig werd gerenoveerd.

Het uitzicht vanuit onze slaapkamer.

Van aan het huisje kan je meteen vertrekken voor een wandeling. Wat we bij aankomst die vrijdagnamiddag dan ook deden: het bos in! Da’s het fijne aan de Ardennen: je laat de asfaltwegen al na twee minuten achter je, om je helemaal onder te dompelen in de natuur. Letterlijk… want opeens werd mijn voet opgezogen door wel erg kleverige modder en is het lief mij moeten komen redden. Ahum.

Naaldbossen werden af en toe afgewisseld met prachtig verkleurde loofbomen en in de modder zagen we duidelijke sporen van herten en o, een vos! Helaas geen wild-in-actie, al was er de vorige dag gejaagd en hadden die waarschijnlijk veiliger oorden opgezocht.

P1010458

Intussen moest het tempo hoog blijven want de zon stond immers op ondergaan en in den donker in zo’n creepy bos, nee dank u. Met een pittige klim op het einde kwamen we net op het goede moment op een heuvelkam, boven de bomen uit: de zon stond nu laag boven de heuvels en verlichtte idyllisch de koeien in hun wei.

Door het stevige doorstappen kwamen we uit op 7.5km op anderhalf uur, inclusief 180 hoogtemeters! Meteen een deftig begin van ons familie(wandel)weekend.

 

Advertenties

3 gedachten over “Familieweekend in de Ardennen: logeren en een avondwandeling in Fosse (Trois-Ponts)

  1. De omgeving van Trois-Ponts is inderdaad een heel mooi wandelgebied. Het is alleen jammer dat je in deze tijd van het jaar door de vele drijfjachten (met afgesloten bossen) niet onbezorgd die richting uit kan gaan. O ja, het bos is ’s nachts veel veiliger dan de gemiddelde stad, denk ik – het grootste risico in het bos is dat je obstakels als boomwortels en zo niet (goed) ziet liggen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.