Europa·Londen·Verenigd Koninkrijk

Drie verrassende wijnbars in Londen

Wanneer wij op citytrip gaan, gaan wij zogezegd om te sightseeën, maar stiekem draait het voor ons allemaal om lekker eten en drinken. Gezien het lief zo’n wijnfan is, zal het u dan ook niet verbazen dat we enkele leuke wijnbars ontdekten. Of wel – want Londen, is dat niet eerder waterig bier enzo? Awel nee.

Terroirs Wine Bar

Locatie: Trafalgar Square
Website: terroirswinebar.com

Na een lange dag rondwandelen in Londen kwamen we in deze wijnbar terecht. Het was nog vroeg want we waren de enige gasten, en achterin waren ze nog aan het opkuisen. Gezeten aan de toog waren we echter meer dan welkom om in de uitgebreide wijnkaart te duiken, en we kregen er wat brood bij ook, want hoe kan je anders proeven? De ideale afsluiter van onze dag, alleszins.

wijnbar Londen

Vagabond Spitalfields

Locatie: Spitalfields (Shoreditch)
Website: vagabondwines.co.uk

wijnbar Londen

Na onze street art wandeling door Shoreditch waren we toe aan een pauze. En toevallig of niet, maar op de heenweg waren we langs een vestiging van Vagabond gelopen, en dat zag er ons wel leuk uit, dus stapten we er binnen.
Langs de muren staan wijnflessen die je kan kopen of ter plaatse bestellen, en wij konden ons natuurlijk niet houden en namen er een paar mee naar huis in de handbagage, waaronder zelfs een Engelse. Niet na uitvoerig geproefd te hebben, echter!
Want dat is het leuke aan deze wijnbar: er staan tientallen open flessen waaruit je kan kiezen, wijn van over de hele wereld, elk met een duidelijk infokaartje over smaak, combinaties en herkomst. Aan de kassa kan je een betaalkaart kopen met een bedrag naar wens erop – enig resterend geld krijg je aan het eind gewoon terug – en daarmee kan je een wijn naar keuze proeven, of een volledig glas drinken; je kan kiezen tussen drie formaten. Daarom voor ieder wat wils dus. En voor erbij kan je allerlei lekkere hapjes bestellen. Voor ons het ideale aperitief na alweer een dag lang rondwandelen door de stad.

Intussen is deze vestiging gesloten, maar er zijn er nog andere in de stad.

wijnbar Londen

wijnbar Londen

Compagnie des Vins Surnaturels Seven Dials

Locatie: Neal’s Yard
Website: cvssevendials.com

wijnbar Londen

Veruit mijn favorietste plekje van deze hele citytrip. De zon scheen volop en gezeten in de openstaande grote ramen hadden we de indruk toch buiten te zitten, met zicht op het supergezellige, kleurrijke binnenpleintje dat Neal’s Yard is. Mensen kijken en intussen nippen van een goed glas wijn, wat wil je nog meer? Lekker eten! En dat mocht er ook zijn, hoewel aan de prijzige kant. Als voorgerecht nam ik tomaat met kaas, ja zo eenvoudig was het, maar het was een superrijpe, zoete vleestomaat, en alles was zo vers klaargemaakt dat het voor mij z’n geld wel waard was. Als dessert kreeg het lief een soort panacotta met de sterkedrank Chartreuse, wauw, dat wilde ik thuis wel eens proberen na te maken!
Nog een paar sfeerbeelden van Neal’s Yard:

wijnbar Londen

wijnbar Londen

wijnbar Londen

Deze post bevat 100% mijn eigen mening en werd op geen enkele manier gesponsord.

Andere postjes die verschenen over onze citytrip naar Londen in augustus 2017:

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.