Europa·Sevilla·Spanje

Sevilla: de wijk Alfalfa en lunch bij El Pintón

De wijk Alfalfa ligt echt in het midden van de stad. Je vindt er de winkelstraten met de bekendste merken, de prachtige mozaïeken van het Casa de Pilatos en nog enkele andere plekjes waar ik nu meer over ga vertellen!

Wandelen door de wijk Alfalfa

In tegenstelling tot de Macarena-wijk vind je hier veel netjes gestucte gevels in die typische aardetinten. Het loont de moeite om door de straatjes te dwalen, en vergeet niet af en toe op te kijken want torentjes die zijn er overal.

Sevilla citytrip

Sevilla citytrip

Sevilla citytrip

Sevilla citytrip

De Spaanse mode is bij momenten nogal euhm bizar, maar wie een ‘echte’ flamenco-outfit wil scoren, is in Sevilla aan het juiste adres. Natuurlijk heb je ook de gewone ketens waar je normale kleren kan kopen; al denk ik niet dat je per se naar Sevilla moet om te shoppen. Een paar straten zijn autovrij, wat het wel zo gezellig maakt.

Sevilla citytrip

Sevilla citytrip

Lunchen bij El Pintón

Op een lege maag raak je niet ver tijdens een citytrip en zo kwamen we, middenin de Sevillaanse winkelstraten, terecht bij El Pintón, een grote zaak met, hoe kan het ook anders, Spaanse tapas. Edoch kozen wij voor een steviger maaltijd: mijn reisgezelschap nam een hamburger, ik zalmtartaar. De porties zijn degelijk dus vergis u niet: met honger stap je hier niet buiten. Zeker niet als je, net als ik, er ook nog per se een dessert van cheesecake (in een potteke?!) moet bijproppen. Zo kon ik de rest van de dag wel weer tegen een stootje… Ow en het interieur… zo mooi!

Sevilla citytrip

Sevilla citytrip

Sevilla citytrip

Plaza Nueva & Plaza de San Francisco

Tussen deze twee pleinen prijkt het stadhuis van Sevilla: vanop de Plaza de San Francisco kan je de brede, eclectische façade bewonderen met een symmetrie om u tegen te zeggen. I like. (Maar ge krijgt zo’n breed gebouw op een smal plein natuurlijk niet deftig op foto.)

Sevilla citytrip

Sevilla citytrip

Sevilla citytrip

Op dat plein zijn nog enkele andere mooie geveltjes te bezichtigen, en op weg naar het Plaza Nueva aan de andere kant van het stadhuis, passeer je een bizar rond torentje dat bij het Edificio de la Adriática hoort. Het werd bijna honderd jaar geleden gebouwd, met duidelijk Moorse invloeden maar ook met art nouveau-accenten. Een speciale combinatie!

Sevilla citytrip

Het Plaza Nueva is helemaal anders, rustiger, met bomen en bankjes en een ruiterstandbeeld van de heilige Fernando III, die in de 17e eeuw Sevilla ‘bevrijdde van de Moren’.

Sevilla citytrip

Sevilla citytrip

Plaza del Salvador

Alweer een totaal verschillend maar daarom zeker niet minder charmant pleintje, aan de kerk van San Salvador.

Sevilla citytrip

Sevilla citytrip

Het interieur van die kerk is een pijnlijke explosie van goud en hout en tierlantijntjes, zo typisch voor de Spaanse barok. Helaas is mijn reisgezelschap wel fan, dus was ik verplicht om toch even rond te kijken, maar ik doe het uw ogen niet aan om er een foto van te publiceren.

Palacio de Lebrija

Dit paleis uit de 15e-16e eeuw werd begin 19e eeuw volledig gerenoveerd door Gravin de Lebrija die van haar huis een museum maakte, dat je vandaag de dag rustig kan bezoeken. De nukkige bewaker/ticketverkoper laat je pas door wanneer je ook je rugzak hebt afgegeven en dan kom je meteen op de eerste patio terecht, met dé bezienswaardigheid van het huis, namelijk een gigantische mozaïek over de god Pan, rechtstreeks geïmporteerd uit de Romeinse Oudheid ofte het Spaanse dorpje Itálica dat tegenwoordig nier meer dan een archeologische site is. Ik heb het wel voor Romeinse mozaïeken dus op deze patio hingen we wel een tijdje rond en ik heb alles tien keer uit alle hoeken gefotografeerd. Heb ik al gezegd dat ik ook een patio wil in mijn droomhuis? Een mozaïekske zal ik dan wel in Pompeï gaan pikken ofzo.

Sevilla citytrip

Sevilla citytrip

Sevilla citytrip

Sevilla citytrip

Sevilla citytrip

P1020167

De Gravin had zoveel antiquiteiten dat ze met één verdieping niet toekwam, maar om de eerste verdieping te bezoeken, moet je je opgeven voor een gegidste toer, waar wij geen zin in hadden, dus dwaalden we verder over het gelijkvloers met z’n volgestouwde kamers – bij momenten was het alsof de Gravin zelve nog zou tevoorschijn komen om zich in één van de zetels te nestelen – en per verrassing nog een charmant warmgeel binnenkoertje.

Sevilla citytrip

Sevilla citytrip

Sevilla citytrip

Sevilla citytrip

Sevilla citytrip

Sevilla citytrip

Sevilla citytrip

Een kort, maar fijn bezoek! Alle bezoekersinfo van het Palacio de Lebrija vind je hier, helaas enkel in het Spaans.

Casa de Pilatos

Daarover schreef ik een aparte post.

Meer lezen over onze citytrip naar Sevilla in november 2017?

3 gedachten over “Sevilla: de wijk Alfalfa en lunch bij El Pintón

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.