Europa·Londen·Verenigd Koninkrijk

Londen in drie dagen en vijf hoogtepunten

Begin juli ging ik met mijn tante, mama en zus drie dagen en nachten naar Londen. Het was de moeite, natuurlijk, want in Londen is zoveel te zien en te doen dat ik er echt nóg eens naartoe moet. De top vijf van Londen 2018!

Eten

Ja ik heb zo mijn prioriteiten. En op citytrip staat eten met stip op één. Mits een beetje voorbereiding – zijnde Tripadvisor afstruinen voor de beste en liefst ook niet té dure adresjes op wandelafstand van het hotel – pikte ik er drie restaurantjes uit en drie keer hebben we lekker gegeten. Er was chocoladetaart. Vlees dat smolt op de tong (wat ik behalve bij deeleenkoe.be nog nergens heb mogen meemaken). Ijskoude prosecco op hete zomerdagen. Roomijs dat proefde naar choco. Versgeperst fruitsap bij het ontbijt. Slaatjes die zowaar niet uit een pakske kwamen. We mochten wij niet klagen.

Vleesssss.

Kerken

Vier stuks zelfst. De keren dat ik met het lief naar Londen ben geweest, stond er geen één kerk op het programma. Zelfs niet erlangs wandelen. Ik weet dat hij een hekel heeft aan kerken, en ’t is nu niet dat mijn familie compleet loco gaat bij het zien van architecturale staaltjes als St Paul’s Cathedral maar ze volgen tenminste braaf en doen zelfs hun best om naar de uitgebreide audiogids te luisteren ook al was die niet altijd in het Nederlands. Petje af voor hun geduld (met mij). St. Paul’s was wel de schoonste van allemaal, zoveel prachtig en praal en weidsheid, maar wat is dat met die “no photos allowed”? Hoe kan ik jullie dan laten meegenieten he?

Keiclandestiene en daardoor keimislukte foto in St. Paul’s Cathedral.

Water

Steden aan ’t water hebben altijd een streepje voor en langs de Theems was het nog wel lekker toeven. De voetgangersbrug Millennium Bridge zorgde bovendien voor enkele mooie zichten, onder andere op St. Paul’s Cathedral.
En water ook als in: overdag liters drinken ter compensatie van al het gezwete zweet, en gratis karaffen kraantjeswater op restaurant, serieus, waarom is dat in België nog altijd niet ingeburgerd?

Just strollin’. Op de Millennium Bridge. ©onsmama.

 

Een kerkhof

We gingen een famillielid bezoeken dat in 1918 als gewonde soldaat in een Londens ziekenhuis overleed. Het kerkhof, een half uur buiten het centrum met de metro, vormde een welkom rustpunt in onze drukke citytrip. Toch wel speciaal…

St. Mary’s Cemetery.

Airco en Kensington

We moeten er geen doekjes om winden: Londen was heet. Als in: net de 30° voorbij en ge-zweet-u-van-‘s-morgens-tot-‘s-avonds-kapot-heet. Net als hier in ons Belgenlandje begon die miserie al drie weken geleden. De hitte was onder de grond gekropen en op de allereerste metro, die van St. Pancras naar ons hotel, was er geen airco en voelde ik het zweet pareltje per pareltje over mijn rug en dijen rollen. Ge kon mij uitwringen en daar staat ge dan voor de ingang van een 4*-hotel waar er zelfs een conciërge is maar géén – ik herhaal géén – ingebouwde airco wegens geklasseerde gevels zoals dat dan gaat in chique buurten als Kensington die anders wel schoon staan op de foto.

Steevast hoogtepunt van de dag: de koude douche na een lange dag rondwandelen in de brandende zon. En absoluut hoogtepunt van de hele citytrip: toen er een aircotoestel op onze kamer werd geplaatst en het er – na een verschrikkelijke helnacht – eindelijk kon afkoelen want vensters konden maar op een kier open en nee ik wil daar niet meer aan denken, IT WAS HELL punt.

De beschermde geveltjes van Kensington.

Zo blij om bij aankomst in het vaderland 18° op de thermometer te zien en REGEN omg REGEN! Het is dat ik kapot was of ik had een dansje geplaceerd op het perron jaja midden in het Brussels spitsuur.

Wat is uw absolute Londense hoogtepunt?

Meer lezen over ons vrouwenuitstapje naar Londen in juli 2018:

3 gedachten over “Londen in drie dagen en vijf hoogtepunten

  1. Ik laat me in Londen altijd door een taxi naar mijn hotel brengen ! One of life’s little perks… En als ik maar voor 1 nacht ga, boek ik altijd het Marylebone Hotel vlakbij Oxford Street (ge komt direkt uit op Selfridges !) Pricey but oh so worth it !!! Ik ga dan ook altijd om te shoppen want heb ondertussen al alles meerdere keren gezien. Die foto was toch ni keimislukt !

    1. Ik vind het metronetwerk in Londen uitgebreid genoeg om overal te geraken, en gelukkig had het merendeel van de treinstellen wél airco! Een volgende keer ga ik misschien ook een hotel dichter bij het centrum zoeken, want Londen by night komt er in Kensington gewoon nooit van omdat het toch efkes onderweg zijn betekent.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.