Europa·Frankrijk·Parijs

De vijf geneugtes van mijn zesde citytrip naar Parijs

Na een schoolreis in het zesde middelbaar, een vrouwenuitstapje met mijn mama, tante en zus een paar jaar later en drie tripjes met het lief (2014, 2015 en 2017), was het nu mijn zesde keer in Parijs, mijn favoriete stad. Ik nam GoAnnelies mee, die ooit eens een schoolgewijs blitzbezoek bracht en de geneugtes van Parijs dus nog niet uitgebreid had mogen ontdekken.
Geneugtes in zo’n grote, drukke, vuile stad zegdu? Wel, pas op uw woorden, want hier zijn ze!

5. Onze Airbnb

Parijs is duur, op alle vlakken. (En dan zeggen ze iets van Zwitserland!) Huisvesting is er onbetaalbaar en daarom wonen alle normaal bemiddelde Parijzenaars op een kleine oppervlakte. Niet de man wiens appartement wij huurden terwijl hijzelf ook op trip was. Twee slaapkamers, een ruime living, een eetkamer met open keuken… Say what? Ik had mijn eigen kamertje en dat was stiekem wel leuk.

Airbnb Parijs

4. Het paleis van Versailles

Toegegeven, dat ligt natuurlijk niet in Parijs, maar eerder op een boogscheut afstand – half uurtje met de trein en je bent er. Mijn reisgenote is nogal een paleis- en kasteeltjesfanaat dus dat stond hoog op haar wishlist. Gezien ik in de stad zelf al zoveel heb gezien, leek dit me leuk als afwisseling en ik heb het me niet beklaagd (hoewel, heel efkes door een veel te zware rugzak met water en jas en eten voor een heel leger want zo zijn we, maar thank god voor bagagedepots).

Versailles
©GoAnnelies

3. Invader

Eén van ’s werelds bekendste street art artiesten en zeer herkenbaar door zijn tegeltjesmozaïektechniek en het weerkerend Space Invader thema. Ik was al fan, maar dit keer maakten we jacht op hem door op elke straathoek naar tegeltjes uit te kijken. It’s an obsession… Volgens mijn reisgezelschap hebben we er maar een stuk of 50 gespot en volgens zijn website plakte hij er al 1395 doorheen de hele stad. Nog eens teruggaan dus.

Invader street art Parijs

2. Mojito-ijs

Eten is heel belangrijk op citytrip en behalve een volledig driegangenmenu in een volledig vegan restaurant waar ik nu nog van droom, zijn er op onze citytrips altijd ijsjes, hoewel ik doorgaans niet zo’n ijsjesmens ben. Maar. Op de kaart van Berthillon, de veelgeprezen ijsjesmaker op Île Saint Louis, stond die dag mojito-ijs met échte rum erin. Ja dan moet ge mij niet meer overtuigen. Ik had alleen spijt dat ik er niet drie bollen van had gepakt.

Berthillon Parijs

1. De bezienswaardigheden

Ik weet niet wat dat is maar uit de metro stappen aan Trocadero en van op dat glanzende plein die schone Eiffeltoren zien staan: dat is voor mij Parijs. Op de tweede plaats der uitzichten staat dat aan de Sacré Coeur. Ik bezocht, inmiddels voor de derde keer, het Musée Rodin, want hoewel ik door de band genomen niet zo opgezet ben met beeldhouwkunst, kunnen zijn werken me vaak wel smaken. En dan was er het Musée de l’Orangerie met De Waterlelies van Monet, en nog enkele andere werken van andere kunstenaars die me hebben doen besluiten dat ik me dringend eens terug wat in schilderkunst moet gaan verdiepen. Ook de Notre Dame zag ik voor het eerst langs binnen, en uiteraard was dat niet de enige kerk die we bezochten, maar wel degene die me het meest wist te raken.

Parijs Eiffeltoren
De Eiffeltoren en ik. Ik en de Eiffeltoren. ❤ ©GoAnnelies

Een eervolle vermelding gaat naar de bloesems. Want Parijs met bloesems, dat is zowaar nog mooier dan gewoon Parijs. ❤

Parijs

Meer volgt binnenkort, natuurlijk!

6 gedachten over “De vijf geneugtes van mijn zesde citytrip naar Parijs

    1. Wel de Notre Dame kan je al van je lijstje schrappen… :/ Als gidsje kan ik je zeker de ‘Time to momo’ boekjes aanraden, die hebben heel leuke routes waarmee je bijna alle bezienswaardigheden gezien kan hebben, plus eetadresjes die in 90% van de gevallen keigoed meevallen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.