Londen·Verenigd Koninkrijk

Londen: een wandeling door Soho en via Trafalgar Square naar Buckingham Palace

Na ons kerkhofbezoek namen we de metro terug naar Londen, regelrecht naar het bruisende centrum – nu ja, op het middaguur is het in de uitgaansbuurt van Soho nog iets rustiger, maar in de winkelstraten was men wél al wakker.
Het was intussen alweer lekker warm en het liep tegen lunchtijd aan, dus het moment om een hapje eten te zoeken! We wandelden binnen bij Boki, een cocktailbar waar je ook lekker kan eten, met verse producten en o ja ook verse limonade! Het deed deugd om hier even uit te rusten. (En er is airco. Thankgodforairco.) De grootste bezienswaardigheid was het volledig roze toilet: tot en met de verzorgingstafel was alles roze. I kid you not. Behalve het toiletpapier; een gemiste kans zeg ik.

Boki London

Boki London

Soho was vroeger een verwaarloosd, verarmd deel van Londen maar zoals dat gaat – kijk nu maar naar Shoreditch – werd het plotseling hip en vind je er een mengelmoes aan artiesten, culturen (de Chinese wijk bevindt zich hier bijvoorbeeld), pubs, platenwinkels,… Leuk om doorheen te wandelen en de sfeer op te snuiven, elke keer weer. De dag voordien was het Gay Pride in Londen geweest, en vandaar dat de hele buurt – bekend voor z’n vele gay bars – volhing met regenboogvlaggen wat nog net dat kleurrijke extraatje gaf op deze hete zomerdag. O, en wie spot de twee kunstwerkjes van Invader?

Soho London citytrip

Soho London citytrip

Soho London citytrip

Soho London citytrip

Soho London citytrip

Soho London citytrip

Soho London citytrip

Soho London citytrip

Soho London citytrip

Soho London citytrip

Soho London citytrip

Mijn favoriete plekje in Soho is nog steeds Neal’s Yard met zijn piepkleine pleintje vol kleur en mensen en bomen. Ons mama probeerde er een cache te vinden middenin die drukte, maar het is helaas niet gelukt.

Soho London citytrip

Soho London citytrip

Soho London citytrip

We liepen verder naar Trafalgar Square, dat grote, indrukwekkende plein in hartje Londen waar toeristen poseren bij de fonteinen voor The National Gallery (waar ik trouwens nog altijd niet ben binnen geweest, shame on me eigenlijk). Het plein werd opgericht ter ere van de Battle of Trafalgar, waar de Britse marine een overwinning behaalde op de Franse en Spaanse vloot begin 19e eeuw. Voor Admiral Horatio Nelson werd een 52m hoge Corintische zuil gebouwd, want hij liet tijdens de gevechten het leven na al meerdere keren gewond geraakt te zijn. Het grote plein leent zich uitstekend voor demonstraties en bijvoorbeeld de feestelijkheden van Nieuwjaarsnacht.
(De bewolkte en by-night-foto’s dateren uit 2008, toen ik voor het eerst in Londen was. De zonnige foto’s zijn van het huidige bezoek.)

blog London citytrip

blog London citytrip

blog London citytrip

blog Londen citytripblog London citytrip

blog London citytrip

Van daaruit liepen we over de brede boulevard The Mall naar Buckingham Palace. Hij was vandaag verkeersvrij omwille van een evenement dat vlakbij plaatsvond, of misschien gewoon omdat het zondag was? De straat vormt bijvoorbeeld de finish voor de jaarlijkse marathon, en ook de Tour de France is hier al eens gepasseerd.

blog Londen citytrip

Buckingham Palace is één van de belangrijkste bezienswaardigheden van Londen want het blijft fascinerend, zo’n koningshuis met mensen die in een paleis kunnen wonen gewoon omdat ze per ongeluk in de juiste familie zijn geboren. The Queen liet zich helaas niet zien, dus stapten we maar op de metro terug naar Kensington.

blog Londen citytrip

blog Londen citytrip

blog Londen citytrip

blog Londen citytrip

’s Avonds aten we bij Macellaio, die een paar vestigingen hebben in Londen. Bij het binnenkomen passeer je eerst langs een toog vol vlees, zodat er geen misverstand mogelijk is: dit is een vleesrestaurant, en wat voor één. Het vlees wordt ter plaatse versneden, soms komen ze een stuk eerst ter goedkeuring aan de tafel tonen voor ze het gaan bereiden. Nog een leuk detail: ze komen na je bestelling het bestek nog op tafel leggen, en het scherpe vleesmes wordt gewoon in de tafel gestoken. Efkes verschieten maar wel leuk! Ik weet niet meer juist welk vlees ik nam, maar wel dat het met gorgonzola was. En dat alles smolt op de tong. Mijngod zelden beter vlees gegeten dan daar. (En ja ik vind het raar om daarover te schrijven nu ik vegetariër ben, maar het was zo.)
Voor een geweldig stuk vlees moet je dus daar zijn. Het restaurant is klein en druk (maar er is airco, gelukkig) dus reserveren is aan te raden.

blog restaurant Kensington

blog restaurant Kensington

blog restaurant Kensington

blog Londen Kensington
Kensington ❤

Meer lezen over ons vrouwenuitstapje naar Londen in juli 2018:

3 gedachten over “Londen: een wandeling door Soho en via Trafalgar Square naar Buckingham Palace

  1. Neal’s Yard is idd gezellig met al die kleurige winkeltjes. Bij Seven Dials is er ook een mooi pand van de ontwerper Paul Smith. De moeite om ook de kelderverdieping te bezichtigen!

  2. Invader is echt een verslaving. Als je weet waar je op moet letten, spot je ze zo :D. Neal’s Yard heb ik de laatste keer gedaan en vond ik heel druk. Het is leuk om een foto te nemen, maar ergens had ik er meer van verwacht ofzo? Sowieso vind ik Soho vooral leuk om ’s avonds door te wandelen en is het overdag niet zo mijn ding. Leuk die oudere foto’s!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.