Brugge

Brugge in twee uur, lunchen bij bagelwalhalla Sanseveria en een zandwandeling aan ’t zeetje

Begin februari gingen we op jaarlijks vriendenweekend juist over de grens, en ook niet ver van ’t zeetje, waar we op zondagvoormiddag in de Verdronken Zwarte Polder een wandeling gingen maken in de duinen en langs het strand. Beetje uitwaaien en de regen te slim af zijn, want het begon pas te regenen toen we al veilig warm binnen zaten voor de lunch bij de Strandganger, met een recent vernieuwd interieur en een uitgebreide brasseriekaart.
De wandelinspiratie haalde ik op RouteYou, maar wij maakten een ingekorte versie van een kilometer of drie.

We zaten ook redelijk dicht bij Brugge en dat is waar de organisatoren van het weekendje ons op die wisselvallige zaterdag mee naartoe namen. Deze app leidde ons via allerlei raadsels en vragen door straten en hoekjes van Brugge waar ik nog nooit was geweest, maar ook langs enkele van de hoogtepunten.

Zo zijn daar de reien. Zelfs ’s winters varen er nog bootjes propvol toeristen uit, maar het is beduidend rustiger dan op een zonnige zomerdag, dat kan ik u verzekeren. Het is bijna aangenaam kuieren door de middeleeuwse straatjes. Ik begon Brugge zelfs misschien leuk te vinden!

reisblog Brugge

reisblog Brugge

reisblog Brugge

reisblog Brugge

reisblog Brugge

reisblog Brugge

Vroeger was ik gek op de bakstenen O.L.V.-kerk, wiens hoge toren mee het beeld bepaalt van de stad. De bouw werd opgestart in de 12e eeuw en dus in vroeggotische stijl, dat lange tijd mijn favoriet is geweest. Pas in de 15e eeuw werd de constructie afgerond, waardoor het een beetje een mengelmoes van gotische stijlen is geworden. De kerk oogt al bij al erg modern aan. We wandelden even binnen om het schip te bewonderen en de sereniteit op te snuiven tussen de ranke witte zuilen.

reisblog Bruggereisblog Brugge

reisblog Brugge

reisblog Brugge

reisblog Brugge

reisblog Brugge

Het Belfort is de reden dat toeristen uit de hele wereld naar Brugge afzakken. Het Belfort is waar we nu even konden schuilen voor een ware stortbui. Het gebouw staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, en de toren is in de loop van de eeuwen een aantal keer moeten opgekalefaterd worden na schade door brand. We beklommen de 366 treden niet, maar staken enkel de binnenplaats over.

reisblog Brugge

reisblog Brugge

reisblog Brugge

reisblog Brugge
Kodak nat en al.

reisblog Brugge

reisblog Brugge
En dan boem, weer blauwe lucht.

reisblog Brugge

Nog zo’n indrukwekkende bezienswaardigheid: The Beer Wall, met maar liefst 1721 bieren die op alfabetische volgorde staan tentoongesteld met hun bijbehorend bierglas. Enkel Belgische uiteraard, want chauvinisme mag hierin zeker worden aangemoedigd.

reisblog Brugge

’s Middags lunchten we bij Sanseveria, een bagelbar die ook een vestiging heeft in Oostende. Het is er klein, dus reserveren is er alvast aangeraden! Het allerbeste nieuws? Er zijn ook veggie én zelfs vegan opties. Zelfs voor dessert, want hun appelcrumble is to die for. De thee daarvan komen ze het water aanvullen dus die brokken gember die konden goed dienen! Heel veel hartjes voor dit o zo hipster adresje, de perfecte afsluiter van een half dagje Brugge.

reisblog Brugge

reisblog Brugge

reisblog Brugge

reisblog Bruggereisblog Brugge

Daarna gingen we nog bowlen, ik bespaar u de details want ik en balsporten 🙂

Een heel fijn weekend, en voor het laatst zonder kinderen, ook een speciaal gevoel!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.