Europa·Frankrijk·Parijs

Parijs met Invader #1

Invader is één van de meest bekende street art artists en afkomstig uit Parijs. Zijn kunst is gebaseerd op het computerspelletje Space Invaders uit de jaren ’70 en is daardoor van ver herkenbaar. Hij heeft een eigen app waarmee je een foto van een werkje kan maken en op die manier punten kan verdienen. Soms maakt hij uitstapjes naar het buitenland, zoals Brussel, Kathmandu, New York of Londen, maar Parijs blijft zijn thuisbasis waar hij sinds de jaren ’90 ongeveer 1500 kunstwerkjes heeft verspreid doorheen de hele stad, het liefst op plekken waar iedereen zijn kunst kan zien. Hij krijgt graag aandacht 🙂 en natuurlijk zijn er ook copycats.

Ik ga niet veel uitleg zetten bij deze reeks foto’s; het is een willekeurige wandeling door mijn favoriete Europese stad aan de hand van de mozaïekwerkjes van één van mijn favoriete street art artists.

Invader in Versailles

Nét toen wij in Parijs waren, was Invader bezig aan de bestorming van Versailles. We pikten toevallig dit kasteeltje mee, maar er is dus nog heel wat moois om naar terug te keren.

Versailles Invader

Invader aan Gare du Nord

(10e arrondissement)

Hier komen de meeste toeristen aan in Parijs, dus het is meteen een hele mooie om je citytrip mee te beginnen!

Paris Invader

Invader aan Canal Saint-Martin

(10e arrondissement)

Een heerlijke plek om te vertoeven ’s zomers, aan het water onder de bomen.

Paris Invader

Paris Invader

Paris Invader

Invader in Belleville

(11e, 19e en 20e arrondissement)

Belleville is dé graffitibuurt van Parijs. Er zijn vele overduidelijk arme straten, maar in de buurt van de Place de la République heb je die typische brede Parijse boulevards gelijk overal in de stad.

Paris Invader

Paris Invader

Paris Invader

Paris Invader

Paris Invader

Paris Invader

Paris Invader

Paris Invader

Invader rond de Sorbonne

(5e arrondissement)

De wijk ten zuiden van de Seine, tussen de Jardin des Plantes (serres! zonnebloemen! groenten!) en de Jardin du Luxembourg (met z’n prachtige paleis), blijkt veel gezelliger dan ik altijd heb gedacht. We vonden er een wijnbar, misschien heeft dat er ook wat mee te maken 😉

Paris Invader

Paris Invader

Paris Invader

Paris Invader

Paris Invader

Paris Invader

Paris Invader

Paris Invader

Paris Invader

Paris Invader

En, alle Invaderkes gevonden? 😉

6 gedachten over “Parijs met Invader #1

  1. Ik moet eerlijk zeggen dat ik Invader niet kende. En dat ik mij bij street art blijkbaar vooral grote werken voorstel, waardoor het bij de eerste foto even duurde voor ik begreep waarnaar ik op zoek was. Maar toen viel het werk mij toch wel op. Leuk wel, en ik heb er zin van gekregen om nog eens naar Parijs te gaan :-).

    1. Hihi, ja je moet soms zoeken, op den duur ben je dus Parijs aan het doorlopen en op elke straathoek omhoog aan het kijken!
      Je moet de Belgische kunstenaar Jaune eens opzoeken, die maakt soms erg kleine kunstwerkjes (met in de hoofdrollen vuilnismannetjes), echte pareltjes!

    1. Hij vraagt al eens toestemming, al weet ik niet of dat overal geldt. Onlangs heeft hij bijvoorbeeld eentje gemaakt op het hoogste platform van de Eiffeltoren met uitdrukkelijk erbij vermeld “met dank aan jadija”, waarschijnlijk om te voorkomen dat andere street art artiesten massaal de toren gaan bekladden :p

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.