Praag: de top vier van een herfstige citytrip

We zijn net terug van vier dagen Praag, een tripje dat we maakten ter ere van ons vijfjarig trouwjubileum. De bomen van de stad stonden in vuur en vlam, het heeft maar één keer geregend en Praag heeft ons aangenaam verrast!

De kleurrijke huizen

Overal waar je kijkt, zijn er pastelkleurige gevels en statige huizen. De straten kasseis, de stoepen vierkante (gladde) steentjes, en de herfst die keihard meedeed door kwistig met goudgele bladeren te strooien. Overal een gezellige drukte, en uithangborden van marihuana-nachtwinkels, Thaise massages en absinth-bars.

FullSizeRender(2)

De kathedraal en de basiliek

De stad heeft heel wat kerken, zoals dat gaat, maar twee sprongen er bovenuit: de Sint-Vituskathedraal met zijn pilaren die als beuken naar de hemel reiken, en de Sint-Petrus-en-Paulusbasiliek met zijn wondermooie art-nouveau-schilderingen. De Tsjechen zijn wel echt fan van kleur.

FullSizeRender

Het eten

Want ja, alles draaide om eten. Een tussendoortje? Jazeker. Lunch mét cocktail en dessert? Ik dacht het wel. Een aperitiefje? Awel ja. Uit eten in een sterrenrestaurant? Omdat het kan.

FullSizeRender(3)

Herfst in Praag

Need I say more? Herfst is mijn favoriete seizoen en terwijl het in België pijpenstelen regende, konden wij volop genieten van de blauwe lucht en de prachtige kleuren. Praag wist zo makkelijk ons hart te veroveren.

FullSizeRender(1)

Wordt vervolgd!

5 gedachten over “Praag: de top vier van een herfstige citytrip

    1. Ik had totaal geen verwachtingen, of als ik er had, dan eerder dat het nog Oost-Europeser zou zijn, maar niet zo… warm, ik weet het niet 🙂 Echt een heel fijne verrassing.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.