De reishoogtepunten van 2023 en de vooruitzichten voor 2024

Er werd niet zo heel veel gereisd in 2023, maar in navolging van GoAnnelies haal ik er graag enkele hoogtepunten uit!

Een sterrenrestaurant in Praag

Praag was voor ons een nieuwe bestemming, die ik koos op basis van “in welke stad regent het het minste in november”. Ik had geen verwachtingen, zocht op voorhand niet te veel op en volgde terplekke de Momo. De kleurrijke huisjes, het lekkere eten, de prachtige kathedraal: het was een mooie, toffe stad. Hetgeen ik echter niet rap zal vergeten, is het restaurant waar we gingen eten voor onze huwelijksverjaardag en waar handtassen hun eigen krukje kregen.

FullSizeRender(2)

De Oeschinensee, UNESCO Werelderfgoed

Ik was er nu al drie keer, en dat zicht gaat dus niet vervelen. Appelblauwzeegroen bergmeer waaruit de hellingen steil oprijzen, en als je geluk hebt dobberen er zelfs een paar eendjes op. Bij ons laatste bezoek hingen er wolken maar dat maakte het op sommige momenten juist nog spectaculairder.

IMG_4861 (1)

Apérol in Firenze

Firenze is een kleine stad, eentje vol oude gebouwen, veel kerken, veel terrasjes, en veel lekkere eetadresjes. Je kan er uren rondwandelen, museums bezoeken, en tussendoor een Apérol drinken of een pizza eten. Firenze staat in mijn top drie van favoriete steden en het was zo fijn om er na tien jaar nog eens terug te zijn!

FullSizeRender (2)

Het dorpje Kandersteg

Kandersteg ligt aan het eind van een dal, omringd door bergen, en ik vind niets heerlijkers dan in die omhelzing te mogen verkeren. Bovendien kan je in de twee dalen links en rechts nog veel meer wandeltochten maken, waardoor de mogelijkheden en de uitzichten eindeloos zijn.
Ik beken: ik heb een zware crush. Ik kom hier graag. Ik ben hier graag.

FullSizeRender(1)

De Eigertrail, de mooiste uitzichten van Zwitserland

Ik was vergeten hoe mooi de Jungfrauregion is. Ik bedoel, ik was niet vergeten dat het daar mooi is (favoriete berg, hallo), maar ZO mooi?! Het had de nachten voordien gesneeuwd daarboven zodat alles op zijn minst onder een poederlaagje lag, en dat was… onbeschrijflijk mooi. Maar echt zo zo zo mooi.

FullSizeRender kopie 3

De reisplannen voor 2024

Citytrip Napels

De jaarlijkse citytrip met Annelies zal ons dit jaar naar Napels brengen, en bij uitbreiding naar Herculaneum, Pompeï en Capri. Ik kan de Apérol al proeven, om nog maar te zwijgen van de Napolitaanse pizza’s! En naar ’t schijnt is daar ook een berg die je kan beklimmen. Ja. Hm. Verleidelijk!

Citytrip Warschau

Omdat ik dit jaar tien jaar bij mijn huidige werkgever werk, krijg ik een citytripje cadeau. Het is drieëntwintig jaar geleden dat ik een kort bezoek aan de hoofdstad van Polen bracht tijdens een autocarreis met mijn grootmoeder, dus ik ben benieuwd. Ik herinner me vooral veel nieuwbouw, want anders dan bv Krakau (of mijn eigen Leuven) werd er na de oorlog niet gekozen voor herstellen en heropbouwen van het oude, maar voor een propere lei. Ik verwacht veel oorlogsmuseums en veel eten (ons kennende).

Midweek in Duitsland

Voor de 60e verjaardag van mijn schoonmoeder gaan we een midweekje naar de Eifel. Ik heb iets horen waaien over een uitgebreide wellness in het hotel, en er is alvast een massage geboekt. Verder staan er heel wat wandelingen op het programma, hoop ik, want de Eifel is een prachtige wandelstreek.

Wandelweekend Voerstreek

Met de vrienden van mijn ouders gaan we mee op weekend in de Voerstreek en die weekends zijn een aaneenschakeling van wandelen en eten. Méér moet dat niet zijn om met opgeladen batterijtjes terug te keren.

Rondreis op de Lofoten

Jawel! Na acht jaar gaan we terug naar Noorwegen. Dat land stal met zijn ongerepte landschappen al mijn hart toen ik veertien was, en toen mijn kinesiste vertelde over de wandelvakantie die haar (zeer sportieve) schoonouders hadden gedaan op de Lofoten, werd er ongemerkt een zaadje geplant. Dus voilà, de Lofoten it is! We gaan een boottochtje maken om vogels en wie weet walvissen te spotten, wandelen, cocoonen in de regen (ik verwacht veel regen), nog meer wandelen… Can’t wait.

Stiekem hoop ik op nóg een tripje met het lief, maar ik ben te enthousiast denk ik. Het is alleszins voor het eerst sinds lang dat ik terug die drang voel om de wereld te gaan ontdekken, en dat is fijn.

Wat was jullie reishoogtepunt van vorig jaar, en waar kijk je naar uit het komende jaar?

8 gedachten over “De reishoogtepunten van 2023 en de vooruitzichten voor 2024

    1. Ik zou ook heel graag nog eens naar het zuiden gaan in het najaar! Maar ik vrees dat ons budget op is met Noorwegen op de planning, oeps. En Parijs wou ik ook nog wel een keer, maar dat zal ook voor later zijn. Ik mag niet klagen 😉

  1. In ’23 gingen we naar de Eifel (Wallenborn), naar Toscane (regio Cecina), ih najaar fiets2-daagse id veluwe, naar Bree en net voor kerst gingen we naar Portimão.
    De hoogtepunten de Geierlay in Morsdörf, de wandeling naar de Rother Kopf am eifelsteig, wandelen aan zee in toscane, Pisa, buiten ontbijten en afkoelen ih zwembad vd camping (Toscane), Labiomista Genk, het 3D fun museum ed strandwandelingen in Portimão. In ’24 staat Rallingen, Vilnius, Goldswil (Interlaken) en Londen op het programma.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.