België·Europa·Leuven·Vlaanderen

[Leuven] Winterwandeling ‘Met koude botten en rillende knoken’

Na de street art tour die ons in juni met een andere blik door het hedendaagse Leuven leidde, en in september de rondleiding over de Hertogensite zoals ze er in de nabije toekomst zal gaan uitzien, namen we in het kader van Wintertijd in Leuven deel aan de Winterwandeling, ​’m​et koude botten en rillende knoken​’.
2014-12-20 17.31.17
De gids nam ons mee naar het Leuven van 500 jaar geleden, het Leuven van Vesalius, Mercator, Erasmus, het Leuven van smalle steegjes, de stinkende Dijle, een pestbuiltje of twee, bloeiende handel, het Leuven van de inquisitie en heksenverbranding (of levend begraven worden, ook een toffe straf), en gebouwen die de tand des tijds hebben doorstaan en die we nu nog kunnen bewonderen.​
Het was koud, ja zo’n ijskoud windje dat door je kleren blaast, dus het drankje in het warme Wereldcafé op het einde was zeer welkom. Een enthousiast biertje of een frisdrankje als afsluiter van een zeer interessante wandeling!
2014-12-20 18.40.03
Je kan volgende vrijdag, zaterdag en zondag nog deelnemen. Inschrijven voor 7 euro per persoon kan bij Toerisme Leuven. Alle info vind je hier.

3 gedachten over “[Leuven] Winterwandeling ‘Met koude botten en rillende knoken’

  1. Lijkt me wel boeiend. Maar is Leuven in 1914 niet helemaal platgebrand en nadien opnieuw opgebouwd? Met andere woorden: zijn er nog wel gebouwen die echt de tand des tijds hebben doorstaan?

    1. Klopt! Daar ben ik zelf pas een paar jaar geleden achtergekomen. De toeristen maken ze natuurlijk wijs dat de huisjes op de Grote Markt bijvoorbeeld, nog dezelfde zijn als tijdens de Middeleeuwen. Enkel het stadhuis is trouwens wél nog het echte! (Hoewel ook zwaar gerestaureerd.)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.