Verdun: overnachten in een kerkje en een terrasje doen langs de Maas

Le Temple: overnachting in een voormalig kerkje

We verbleven twee nachten in Verdun om zo voldoende tijd te hebben om de oorlogssites rond dit stadje te bezoeken. Na een paar eerste bezoeken kwamen we in de late namiddag aan bij ons appartement, Le Temple, een voormalig protestants kerkje dat volledig werd gerenoveerd met behoud van de originele historische elementen. Een prachtig staaltje architectuur met een interieur dat zo uit de boekskes leek te komen.

Verdun

Verdun

Op het gelijkvloers heb je al één slaapkamer met badkamer, en op de eerste verdieping nog een slaapkamer met salon en badkamer met een prachtig bad. Op de tweede verdieping, ten slotte, is de keuken met zithoek. Overal heb je het grote raam dat uitkijkt op de toegangspoort van de kerk.

Verdun

Verdun

Verdun

Het grote nadeel? Geen ramen die open kunnen, en het was best warm die dagen in mei. Hoe heet zou het er niet zijn in volle zomer?

De keuken heeft alles wat je nodig hebt om een stevig ontbijt of een hartig avondmaal in klaar te maken. De tv kregen we niet aan de praat, maar gewoon kunnen zitten in de mooie salon was ook al voldoende. Een superleuke uitvalsbasis om de stad en de omgeving te verkennen!

Verdun

Verdun

Praktisch: Le Temple ligt op enkele minuten wandelen van het centrum. Via booking.com betaalden we 257,76 euro. Parkeren kan gratis op het pleintje achter de (echte) kerk aan de overkant van de straat.

Uit eten bij Coeur de Blé

Op enkele minuten wandelen van ons kerkje vind je, aan de oevers van de Maas, enkele terrasjes. Het was pas daar dat ons midweekje vakantie echt werd ingezet, met voor mij – ah ja! – een Apérol Spritz, de eerste van het jaar. Eten deden we later op de avond ook in die buurt, bij Coeur de Blé. Ik koos een hamburger met dikke frietjes, hij een pizza met kaasss. De kaart is er uitgebreid, en je krijgt er waar voor je geld.

Verdun

Verdun

Op wandel door Verdun

Verdun is een piepklein stadje en erg veel is er niet te zien, maar het is gezellig om een keer doorheen te slenteren. Het ligt op een heuvel dus van aan het water moet je omhoog naar de kathedraal. De huidige kerk werd gebouwd in de plaats van een romaanse uit de 11e eeuw, waarvan nog restanten terug te vinden zijn, maar werd op haar beurt zwaar beschadigd tijdens Wereldoorlog I. Het is ook binnenin een heel sobere kerk. Leuk om eens even je neus binnen te steken.

Verdun

Verdun

Verdun

Verdun

Van daaruit kan je verderwandelen naar die andere grote bezienswaardigheid van de stad, namelijk de Citadelle maar mind you, de ingang bevindt zich helemaal beneden. Van daaruit moet je met een soort kabelbaantje naar boven, maar hiervoor moet je reserveren of er tijdig bij zijn om een ticket te bemachtigen. Pech voor ons!

Verdun

Verdun

Verdun

Tot slot is er, vlak bij de winkelstraat, nog een Mémorial met als beloning voor de hoge trappen een bescheiden uitzichtpunt bovenaan.

VerdunVerdun

Verdun was een zeer charmant stadje, getekend door oorlog, en de ideale uitvalsbasis voor wie meer wil leren over de impact van de Eerste Wereldoorlog op deze contreien.

Deze post werd op geen enkele manier gesponsord en bevat 100% mijn eigen mening.

Meer lezen over Verdun?

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.